北师大版五年级上册《Unit_1_Lesson_1_Enjoy_the_story》2017年同步练*卷

发布于:2021-11-28 04:13:33

北师大版五年级上册《Unit 1 Lesson 1 Enjoy the story》2017

一、选择填空.

年同步练*卷

1. Children ______care about their teeth.( )

A.aren’t

B.don’t

C.won’t

2. ﹣﹣﹣What do you want to ______in the future? ﹣﹣﹣I want to ______ in the World Cup.( ) A.be; playing B.do; play C.be; play

3. She likes playing ______.She wants to be a ______.( ) A.piano; pianist B.the piano; pianist C.the piano; player

4. She is good at ______.She often ______stories.( )

A.writing;

B.writes;

writes

writes

C.writes;

writing

5. I want to ______ your dreams ______true.( )

A.watch,

B.look,come

become

C.see,come

二、看图补全对话.

A:What do you want to be in the future? B:________. A:What do you want to do in the future? B:________. A:How about you? B:________. Dancing makes people healty and beautiful.
试卷第 1 页,总 7 页

A:What do you want to be in the future? B:________. A:What do you want to do in the future? B:________. A:How about you? B:________. Music makes people happy.
A:What do you want to be in the future? B:________. A:What do you want to do in the future? B:Many children don’t care about their teeth. ________. A:How about you? B:I want to write stories for children. 三、阅读并判断,用 T/F 表示.
Can you imagine astronauts’everyday life in space? On Earth,we put food on a plate because there’s gravity on our Earth.But there’s almost no gravity in space,so food can float away,and astronauts must eat carefully. Sleeping is very different in space.Some astronauts like to float in the air,but most like to be in a sleeping bag.They tie the bag to a wall that they won’t float away. Exercise is very important in space.In space,astronauts do not use their legs often.This is bad for their legs,so they must do exercise for thirty minutes everyday. (1).People can put food on a plate because there’s gravity on our Earth.________ (2).In space,the food is floating in the air.________ (3).Astronauts tie the sleeping bag to a wall because sleeping bag is not safe.________
试卷第 2 页,总 7 页

(4).In space,astronauts do not use their legs often,so they must do exercise everyday.________ (5).From this story,we can know how astronauts eat,sleep and exercise in space.________.
试卷第 3 页,总 7 页

参考答案与试题解析
北师大版五年级上册《Unit 1 Lesson 1 Enjoy the story》2017
年同步练*卷
一、选择填空. 1. 【答案】 B 【考点】 助动词 【解析】 孩子们不关爱他们的牙齿. 【解答】 答案:B. 本题考查助动词在句子中的应用,主语 Children 是名词复数,动词用原形,否定句用 助动词 don’t,放在动词前.A.aren’t 不是,C.won’t 将不会,A 选项与句子结构是错 误搭配,C 选项表示将来不会,与题意不一致,故选 B. 2. 【答案】 B 【考点】 动词原形 【解析】 未来你想要做什么?我想在世界杯上比赛. 【解答】 答案:B. 本题考查动词原形,want to 后面加上动词原形,所以排除 A.What do you want to do in the future 你将来想要做什么,是常考句型.What do you want to be in the future 是 指你将来想成为什么人.答句中是“我想在世界杯上比赛”是指做什么,故选 B. 3. 【答案】 B 【考点】 名词 介词短语 【解析】 她喜欢弹钢琴,她想成为一名钢琴家. 【解答】 答案:B. 本题考查词汇固定用法与单词词义,弹钢琴 play the piano,钢琴家 pianist 是由 piano 变化而来,故答案 B. 4. 【答案】 A 【考点】 动词短语
试卷第 4 页,总 7 页

一般现在时,动词单数第三人称 【解析】 她擅长写东西,她经常写些故事. 【解答】 答案:A. 本题考查短语搭配与动词三单形式,be good at 擅长,后面加上动名词,题目中用 writing,主语 She 第三人称单数,谓语用三单形式 writes,B.writes,writes 写, C.wirtes,writing,写,这两项与句子的搭配不对,故选 A. 5. 【答案】 C 【考点】 动词原形 系动词 【解析】 我想看到你美梦成真. 【解答】 答案:C. 本题考查动词原形与短语搭配,I want to 后面跟上动词原形,dreams come true 梦想成 真,此搭配是常考的结构,A,B 选项与题意不符,故选 C. 二、看图补全对话. 【答案】 I want to be an astronaut,I want to fly a spaceship to the Moon,I want to be a dancer 【考点】 看图作答 【解析】 你将来想做什么? 我想当一名宇航员. 你将来想做什么? 我想乘宇宙飞船去月球. 你呢? 我想成为一名舞蹈家. 跳舞使人健康和美丽. 【解答】 该题考查看图作答.根据问句“What do you want to be in the future?”结合图示可知答 语应为我想当一名宇航员(I want to be an astronaut),根据问句“What do you want to do in the future?”结合图示推测该句句意:我想乘宇宙飞船去月球(I want to fly a spaceship to the Moon),根据“Dancing makes people healty and beautiful”推知上句答语: 我想成为一名舞蹈家(I want to be a dancer). 故填: I want to be an astronaut. I want to fly a spaceship to the Moon. I want to be a dancer. 【答案】 I want to be a football player,IwanttoplayintheWorldCup,I want to be a pianist 【考点】 看图作答 【解析】
试卷第 5 页,总 7 页

你未来想做什么? 我想成为一名足球运动员. 你未来想做什么? 我想参加世界杯. 你呢? 我想成为一名钢琴家. 音乐使人快乐. 【解答】 该题考查看图作答.根据问句“What do you want to be in the future?”可知,该对话为 一般现在时,结合图示可知,图示中的人物想成为一名足球运动员(I want to be a football player),根据“What do you want to do in the future?”结合图示可知,答语应为: I want to play in the World Cup(我想参加世界杯).根据问句“How about you?”结合图 示可知,答语应为:我想成为一名钢琴家(I want to be a pianist). 故填: I want to be a football player. I want to play in the World Cup. I want to be a pianist. 【答案】 I want to be a dentist,I want to help them 【考点】 看图作答 【解析】 A:将来想成为什么样的人? B:我想要成为一个牙医. A:你未来想做什么? B:许多孩子不关心他们的牙齿.我想帮助他们. A:你呢? B:我想为孩子们写故事. 【解答】 (1)考查看图作答.据问句“What do you want to be in the future?”结合图示内容可知 答语应为:我想要成为一个牙医.故填:I want to be a dentist. (2)考查看图作答.根据上句“Many children don’t care about their teeth”推知下句句 意:我想帮助他们,译为:I want to help them. 三、阅读并判断,用 T/F 表示. 【答案】 T,T,F,T,T 【考点】 判断正误 【解析】 你能想象宇航员在太空里每天的生活吗? 在地球上,我们把食物放在盘子里,因为地球上有重力,但是太空中几乎没有重力, 所以食物可以漂浮,宇航员必须小心地吃. 太空中的睡眠有很大的不同,一些宇航员喜欢在空中漂浮,但大多数人喜欢睡在睡袋 里,他们把袋子绑在一个不会漂走的墙上. 在太空中锻炼是很重要的,在太空中,宇航员不经常使用他们的腿,这对他们的腿有 害,所以他们每天必须做三十分钟的运动. 【解答】 (1)T.细节理解题.根据文中提到的“On Earth,we put food on a plate because
试卷第 6 页,总 7 页

there’s gravity on our Earth.”可知在地球上,把食物放到盘子里,因为地球上有重 力.故是 T. (2)T.细节理解题.根据文中提到的“But there’s almost no gravity in space,so food can float away.”可知食物是可以在太空中漂浮的.故是 T. (3)F.细节理解题.根据文中提到的“Some astronauts like to float in the air,but most like to be in a sleeping bag.They tie the bag to a wall that they won’t float away.”可知大 多数的宇航员是睡着睡袋里的,他们把袋子绑在一个不会飘走的墙上,是安全的,故 是 F. (4)T.细节理解题.根据文中提到的“In space,astronauts do not use their legs often.This is bad for their legs,so they must do exercise for thirty minutes everyday.”可 知宇航员在太空中不经常用他们的腿,所以锻炼很重要."故是 T. (5)T.文章大意题.综合全文,介绍了宇航员在太空中如何吃饭、睡觉以及运动的 问题,故是 T.
试卷第 7 页,总 7 页


相关推荐

最新更新

猜你喜欢